Audities

AUDITIES

Eind juni starten de repetities voor de double bill Maurice Ravel (Shéhérazade en L’heure espagnole) in coproductie met Opera Ballet Vlaanderen. De muzikale leiding is in handen van Alejo Pérez. Tom Goossens verzorgt de regie van opera L’heure espagnole.

Om de instrumentatie voor het zomerproject te vervolledigen, worden er audities uitgeschreven voor strijkers, hobo, trompet en hoorn. Rekening houdend met de maatregelen die van kracht zijn om de verspreiding van het COVID-19 virus in te dijken, worden er geen live audities georganiseerd. Kandidaten sturen hun video (audiovisuele opname) naar info@youthorchestraflanders.be ten laatste op 3 mei 2020.

Hoorn (hoge hoorn) | Programma
Trompet (1e) | Programma 
Hobo (2e) | Programma
Strijkers | Programma Viool, Altviool, Contrabas

ORKESTPROJECT ZOMER 2020

Programma: dubbel bill Ravel
L’heure espagnole
Shéhérazade

Artiesten
Alejo Pérez, dirigent
Tom Goossens, regisseur L’heure espagnole
Haider Al Tamimi, choreograaf Shéhérazade

Repetities
ma 29 juni t/m do 9 juli 2020 | Filharmonisch Huis, Antwerpen + Opera Gent (overdag & ‘s avonds)
(geen orkestrepetities op 4, 5, 6 juli)

Concerten
Vrij. 10 juli 2020 | Opera Gent
Zat. 11 juli 2020 | Opera Gent

Muzikanten verplaatsen zich op eigen kracht naar de repetitie- en concertlocaties.

Coaches
Voor de orkestprojecten in 2020 selecteren en coachen musici van Antwerp Symphony Orchestra, Opera Ballet Vlaanderen en Brussels Philharmonic de muzikanten van het Youth Orchestra Flanders.
Coaches zijn Maximilian Lohse, Samuel Nemtanu, Mihai Cocea, José Reyes, Arie van der Beek, Bart Cypers, Carlo Mertens, Anastasia Goldberg en Eline Groslot.

Inschrijvingscriteria
Dit project is erop gericht het werk in de Belgische conservatoria aan te vullen en de connectie tussen de opleidingswereld en het professionele veld te faciliteren. Dit project mikt op studenten van de Belgische conservatoria (ongeacht hun nationaliteit of graad). Getalenteerde Belgische muzikanten die elders (evt. in het buitenland) studeren zijn eveneens welkom op de (live) audities (leeftijdsvork : 15-26 jr (incl.)).

Evaluatie
De evaluatie gebeurt door de coaches van Youth Orchestra Flanders. Indien voor de student credits zijn gekoppeld aan zijn/haar deelname aan het project, worden punten toegekend door het conservatorium op basis van het individueel evaluatieformulier dat door de coördinatie van Youth Orchestra Flanders wordt bezorgd aan de directie van het desbetreffend conservatorium. Studenten dienen zelf studiepunten aan te vragen bij hun opleidingsinstelling en dit door te geven aan de orkestcoördinatie.

Vragen ?
Contacteer : Ellen De Bin, info@youthorchestraflanders.be, +32 486 696 791