Audities

Audities

Youth Orchestra Flanders organiseert audities voor tutti viool en tutti alto voor het seizoen 2022/2023 en 2023/2024. De audities staan open voor elke muzikant die in België studeert en Belgen over de hele wereld tussen 15 en 28 jaar oud (geboren tussen 1994 en 2007). Deelname aan het project is verplicht en moet worden bevestigd op het moment van de auditie. De audities vinden plaats in Flagey te Brussel  met een jury van professionele musici. Inschrijven is mogelijk tot en met Woensdag 5 Oktober om 11:00 uur via dit aanmeldingsformulier.

Open posities

  • Viool (9 + reserve)
  • Altviool (2 + reserve)

Data

Don 13 oktober 2022 | Brussel, Flagey

Vrij 14 oktober 2022 | Brussel, Flagey 

Muziekfragmenten 

De muziekfragmenten zijn te vinden op onze website tijdens de inschrijvingsprocedure. Alle excerpten zijn verplicht. Solisten- en leidersposities worden toegewezen aan de hand van dezelfde fragmenten. 

Auditie via video

Indien je op deze data niet aanwezig kan zijn, gelieve ons te contacteren. Je ontvangt dan alle nodige informatie over hoe je je video-auditie kan insturen. 

Orkest Projecten 2023

Maart 2023 – Beethoven 3 (dir. Yoel Levi)

Repetities:
20 > 23 maart, 2023 | Destelheide

Concerten:
Vrij. 24 maart, 2023 – 20:00 | Brussel, Flagey
Zat. 25 maart/ Zon. 26 maart, 2023  | TBC

Programma:
Ludwig van Beethoven, Egmont Overture
Dmitri Sjostakovitsj, Cello Concerto n.1 met Victor Julien-Laferrière
Ludwig van Beethoven, Symfonie nr.3 “Eroica” 

Coaches

Musici van Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra en Opera Ballet Vlaanderen selecteren en coachen de muzikanten van Youth Orchestra Flanders.

Inschrijvingscriteria

Dit project is erop gericht het werk in de Belgische conservatoria aan te vullen en de connectie tussen de opleidingswereld en het professionele veld te faciliteren. Dit project mikt op studenten van de Belgische conservatoria (ongeacht hun nationaliteit of graad). Getalenteerde Belgische muzikanten die elders (evt. in het buitenland) studeren zijn eveneens welkom op de audities (leeftijdsvork: 15-28 jr (incl.) geboren tussen 1994 en 2007). Deze criteria zijn geldig op het moment dat je auditie doet, d.w.z. je kunt nog steeds meedoen als je 29 wordt tijdens seizoen 22/23 of je studie in België afrondt in 2022.

Evaluatie

De evaluatie gebeurt door de coaches van Youth Orchestra Flanders. Indien voor de student credits zijn gekoppeld aan zijn/haar deelname aan het project, worden punten toegekend door het conservatorium op basis van het individuele evaluatieformulier dat door de coördinatie van Youth Orchestra Flanders wordt bezorgd aan de directie van het desbetreffend conservatorium. Studenten dienen zelf studiepunten aan te vragen bij hun opleidingsinstelling en dit door te geven aan de orkestcoördinatie.

Vragen ? 

Contacteer info@youthorchestraflanders.be